vineri, 10 mai 2013

Dieta dupa sarcina - 5 alimente care ajuta la intarirea muschilor



  Sa spunem lucrurilor pe nume!Dietele de dupa sarcina sau dietele in general,te pot face sa gandesti ca viata ta incepe sa “scartaie”.Adevarul este ca dupa sarcina, ca sa poti reveni la forma de dinainte, trebuie sa faci din a manca sanatos un stil de viata in loc sa tii o dieta care nu se mai termina.Dietele drastice de dupa sarcina nu sunt sanatoase avand in vedere ca aceasta este o perioada cand corpul tau trebuie sa-si revina in mod natural.Refuzandu-ti in mod voit nutrientii din mancare ai putea sa ai probleme in timp. Adevarul este ca daca vrei ca, corpul tau sa arda caloriile in timp ce stai pe canapea si nu doar cand faci exercitii fizice, trebuie sa-ti intaresti muschii.Muschii sunt cheia de a pastra metabolismul treaz ca un motor nou-nout.Problema este ca multor femei le este teama sa ridice greutati pentru a-si intari muschii.Nici o problema!Atata timp cat vei face din exercitiile cardio o rutina zilnica vei inlocui cu succes exercitiile fizice care nu-ti convin.Dar trebuie sa-ti amintesti tot timpul ca din intarirea muschilor rezulta mai putina grasime.Pe langa asta mai sunt si alimentele pe care le consumi.Sunt anumite alimente care ajuta cu succes la intarirea muschilor.In continuare sa vedem care sunt aceste alimente aproape miraculoase.

  Pieptul de pui este primul aliment care este foarte bun in intarirea muschilor dupa sarcina.Este una din cele mai bune surse de proteine fara grasime.Retine ca prepararea este cheia acestui aliment sarac in grasimi.Prajirea il cam scoate din schema dar daca vrei neaparat prajit atunci fa-o cu cat mai putin ulei extra virgin de masline sau cu ulei de cocos.Cea mai buna metoda de a-l prepara este la cuptor dupa care poti sa-l “inveselesti” putin cu lamiae sau putin otet balsamic dar fara sa adaugi grasime.
Un alt aliment “minune” pentru dieta de dupa sarcina sunt fulgii de ovaz.Ce este special la fulgii de ovaz? Faptul ca se digera foarte incet si prin asta te fac sa te simti satula o perioada lunga.De asemenea este cunoscut faptul ca nu cresc nivelul de insulina.Singurul lucru la care trebuie sa fii atenta este sa nu cumperi fulgi de ovaz foarte procesati pentru ca acestia isi pierd mare parte din caracteristicile benefice.Trebuie sa cauti sa fie cat mai naturali pentru ca asa asigura toata cantitatea de fibre si nutrient de care ai nevoie.Pe langa fulgi poti sa adaugi arome naturale ca scortisoara sau fructe cum sunt merele sau orice fruct sau sucuri naturale de fructe.
Somonul. Carnea de somon este o bogata sursa de proteine fara grasime si de asemenea de acizi grasi omega 3.Acesti acizi grasi omega3 sunt benefici pentru creier si la inbunatatirea memoriei.Totodata se cunosc beneficiile lor pentru par, piele si unghii.Este recomandata consumarea somonului de doua, trei ori pe saptamana ca sa atingi beneficiile maxime.
Un alt aliment recomandat in dieta de dupa sarcina este branza de vaca. Branza de vaca este importanta pentru ca, contine caseina care este o proteina care se digera incet. Este cunoscut faptul ca multi culturisti mananca branza de vaca inainte de culcare pentru ca acest aliment sustine muschii pe timp de noapte, mai exact 6-7 ore.Nu toata lumea agreeaza gustul acestui aliment, dar este excelenta cu fructe sau adaugata in salate.Branza de vaca este saraca in grasimi si carbohidrati  si ajuta si la intarirea oaselor.
Quinoa este alt aliment pentru dieta dupa sarcina.Multa lume nu a auzit de acest aliment si este chiar pacat pentru ca are beneficii majore in intarirea muschilor.Quinoa se aseamana cu cerealele si provine din America de Sud, contine o multime de antioxidanti si fitonutrienti.Contine toti cei 9 amino-acizi esentiali care sunt cheia in intarirea muschilor.Nu numai ca este plina de fibre dar este si foarte versatila in preparare.Se poate prepara sub forma de salata, prajita sau ca si garnitura.Este de asemenea un bun adaos la supe.
 Ai vazut mai sus cinci alimente necesare in dieta de dupa sarcina care ajuta la intarirea muschilor.Adu-ti aminte ca mai multi muschi inseamna mai putina grasime.Fii atenta la ce mananci si la obiceiurile zilnice si fa alegerea cea mai buna.Totusi este bine ca o data pe saptamana sa-ti permiti sa mananci orice vrei dar nu exagera!

   Amanunte despre sarcina si nastere si alte lucruri interesante gasesti si pe Sarcina si nasterea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu